Zeci de plase si ustensile de pescuit, scoase din raul Nistru in zona Holercani

Zeci de plase si ustensile de pescuit au fost scoase astazi din raul Nistru in zona satului Holercani, Dubasari. Acestea ar fi fost instalate ilegal, intrucat pescuitul industrial pe Nistru este interzis. Angajatii Inspectoratului Ecologic si ai celui Piscicol au curatat in jur de 30 de kilometri de rau, supravegheati de ministrul Mediului.


 

Inspectorii spun ca zilnic sute de pesti nimeresc in plasele braconierilor, puse in raul Nistru, chiar daca acest lucru este interzis. 


Valeriu MUNTEANU, MINISTRUL MEDIULUI: “Asta e pasare de balta, cea mai mare durere. Ele sunt micuta si nu inteleg si cad in plasa...


Potrivit ministrului in exercitiu al Mediului, pana acum au fost curatiti 30 de kilometri de rau, de unde au fost scoase sute de plase. Valeriu Munteanu sustine ca intentioneaza sa ceara Parlamentului sa interzica vanzarea plaselor pentru pescuit. 


Valeriu MUNTEANU, MINISTRUL MEDIULUI: "Am pregatit proiectul de lege. Interzicerea importul si comertului plaselor din monofilament, care costa 200 de lei. In momentul cand o intind, de cu seara pana dimineata pot prinde 200-300 de kg, 1500 de lei. Evident ca este braconaj."


Inspectoratul Ecologic de Stat a anuntat ca in ultimele zile a facut verificari in pietele din Chisinau, pentru a vedea daca pestele care se vinde acolo este din Nistru. 


Igor TALMAZAN, SEF INSPECTORAT ECOLOGIC DE STAT: “Avem informatii si el vom verifica despre provinienta pestelui din Nistru..


Conform legii, barconierii sunt pedepsiti cu amenzi de pana la 6 mii de lei. 


Valeriu MUNTEANU, MINISTRUL MEDIULUI: "Din pacate, totul ramane la mica intelegere dintre braconieri si cei care ii verifica..."


Valeriu Munteanu mai afirma ca a semnat un ordin prin care a interzis, pescuitul industrial in toate bazinele acvatice din tara, incepand cu anul viitor. 

 
 
Sursa: PRO TV
 

ahmedelsmaili


Total comentarii: 0

avatar