In Moldova

Zeci de case și o biserică, fără acoperiș în urma ploilor

09 Octombrie 2020 - 09:16
5.0 / 1
44
0
Rafalele de vânt puternic însoțite de ploi în seara zilei de 8 octombrie au provocat mari prejudicii în mai multe localități din țară.

Potrivit IGSU, intervenția salvatorilor a fost solicitată în satul Boșcana, raionul Criuleni unde în urma vântului au fost afectate acoperișurile mai multor instituții, transmite Canal24.info.
 Rafalele puternice a lăsat descoperit acoperișul Primăriei din localitate, dar și a bisericii din sat. Din cauza căderii unui arbore, două conducte de gaze naturale au fost deteriorate fiind necesară intervenția serviciilor gaze. Vântul a distrus și mai multe acoperișuri ale caselor de locuit din localitate.

La fața locului au intervenit salvatorii IGSU, care întreprind acțiuni de demontare a părților constructive, cu risc de prăbușire.
 Prejudicii au fost raportate și în orașul Glodeni, unde vântul a deteriorat circa 60 de foi de ardezie de pe acoperișul unui liceu, iar în satul Cajba, raionul Glodeni, condițiile meteo nefavorabile au distrus 107 foi de ardezie și țiglă metalică de pe 9 case de locuit.
 

Vântul puternic a afectat și acoperișul liceului din localitatea Visoca, raionul Soroca, unde peste 100 foi de ardezie au fost smulse. La fața locului activează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

 

0 Comentariiев

0 Comentariiев

Alte știri

Actualitate

Tânărul care a găsit ieri bebelușul abandonat: ”Era flămând, nu era învelit și plângea…”

Au apărut detalii noi privind starea bebelușului abandonat ieri seară. Potrivit noilor inf...

Actualitate

Un Tată a 2 copii are nevoie de Ajutor ! Vezi cum îl poți ajuta !

Doi copilași micuți au nevoie să îl vadă pe Tata sănătos Orice ajutor CONTEAZĂ Tatăl micuț...

Dubăsari

Sondaj. 14 sectoare de drum, reparate în raionul Dubăsari ?

Programul raional de întreținere a drumurilor publice locale de interes raional, raionul D...