Zapada de TREI metri in nordul tarii, unde situatia este CRITICA! Oamenii cauta cu disperare ajutor


Situatie critica in jumatatea de nord a tarii. Pentru a scoate oamenii si vehicolele din nameti a fost implicata si armata. Traseele din nord raman in continuare sub zapada, desi au fost mobilizate sute de autospeciale. In unele locuri stratul de zapada a ajuns si la trei metri.


Zeci de localitati din nordul tarii sunt in continuare izolate din cauza nametilor, iar masinile au ramas blocate pe drum.


Unii dintre cei care s-au incumetat sa proneasca la drum au avut nenorocul sa ramana blocati.


Un autobuz cu 51 oameni, care venea de la Sankt-Petersburg spre Chisinau a stat blocat de ieri in apropiere de Soroca.


Serviciile de salvatori au fost asaltate astazi cu telefoane de la oamenii ramasi pe drumuri sau din localitatile izolate. Oamenii cauta cu disperare ajutor. In satul Cirepcau, raionul Floresti, au stationat cateva autobuze cu sute de oameni la bord. 


La Edinet, un baiat de 19 ani, cu acces de apendicita a fost transportat la spital cu sania. Situatie grea si pe traseul Orhei - Rezina, unde stratul de zapada a ajuns si la trei metri. Acolo, un sofer cu diabet a ramas fara insulina.


Altii au stat blocati in vama de la Ocnita.


Premierul Vlad Filat a anuntat ca a vizitat astazi traseul Chisinau – Orhei. Nu se stie daca a ajuns si pe drumurile adiacente.


Astazi, in jur 700 de autospeciale au fost implicate in deszapezirea drumurilor. De asemenea, mai multe echipe mobile ale Armatei patruleaza zonele acoperite de nameti, evacueaza bolnavii si acorda asistenta celor blocati.

 

In prezent, 18 localitati din nordul tarii nu au curent electric.

protv


Total comentarii: 0

avatar