Vulpile se simt ca acasă și ziua și noaptea, prin curțile locuitorilor din s.Cocieri

 

Sătenii sunt disperați, mai ales că vulpile dau buzna în curți ziua-n amiaza mare. Pentru a-și proteja găinile rămase, unii și-au înălțat gardurile, însă vulpile continuă să le dea bătăi de cap.

După publicarea primului articol despre vulpile ce au dat invazia în s.Cocieri , Cocieri TV ma-i revine odată la acest subiect.

Vulpile au prădat, la început, noaptea, însă acum ele își fac apariția și ziua.

Localnicii se plîng că zeci de găini le-au căzut pradă vulpilor în ultimii doi ani. "Vreo 30 de găini ne-au luat. Casele din preajma rîpei nu le încurcă deloc", susține un localnic.

 

Periculos este și faptul că vulpile nu mai au frică nici de oameni, nici de cîini și se inmulțesc tot mai mult in rîpă (ravenă). "Eu stau in gradină și vulpea se uită la mine. Mai am câteva găini, astă-primăvară mi-au mîncat 4 găini. Eu, proasta, le-am dat drumul în gradină și erau și alte găini acolo, unde mi le-a mîncat", povestește o localnică.

Echipa Cocieri TV  va expedia o scrisoare către Consiliul Local Cocieri , în care le va cere autorităților publice locale să se clarifice cu cazul dat.

Reamintim că sezonul de vînătoare , inclusiv și a vulpilor începe , doar din data de 15 august.

Alexandru Crivitchi

reporter

sasa320


Total comentarii: 0

avatar