Liderul PLDM, Vlad Filat, a venit cu o reactie dupa ce deputatii PSRM si Pentru Moldova au votat ca terenul Stadionului Republican sa nu mai fie vandut Ambasadei SUA. El spune ca astfel Parlamentul a aruncat in aer relatiile strategice stabilite de-a lungul timpului intre Republica Modova si SUA.


Vlad FILAT, EX-PREMIERUL RM: "Un Parlament ales in baza unui sistem bazat pe coruptie si presiune ce a transformat migratia deputatilor in cea mai reusita afacere din Republica Moldova a aruncat ieri in aer relatiile strategice stabilite de-a lungul timpului intre Republica Moldova si SUA. Rezilierea contractului cu SUA care prevedea transferarea Stadionului Republican pentru constructia noului sediu al ambasadei SUA este nu doar un act neprietenesc si agresiv, dar este si o sfidare a partenerilor nostri strategici si in final a bunului simt".

Totodata, Filat a subliniat ca SUA a fost de-a lungul timpului un partener loial care a fost impreuna cu noi in cele mai grele momente, inclusiv in aceasta perioada de pandemie, iar sprijinul financiar acordat in anii de dupa independenta Republicii Moldova se apropie de doua miliarde.

De asemenea, el a mentionat ca decizia noii majoritati realizata intre PSRM si grupul Shor-Plahotniuc va afecta profund relatiile Republicii Moldova cu SUA si nu doar cu SUA: "Votul de ieri este efectiv un atentat la interesele nationale ale Republicii Moldova. Disperarea nu este motiv pentru actiuni iresponsabile. Este necesar ca imediat sa fie anulat acest vot rusinos si ticalos. Iar, daca cei din Parlament nu au discernamant, atunci Igor Dodon este obligat sa nu promulge aceasta decizie iresponsabila, altfel responsabilitatea si consecintele le va suporta el personal".