Zeci de locuitori ai satelor din raionul Dubăsari s-au trezit, în această dimineaţă, cu poliţistul de sector la poartă. Vizitele oamenilor legii au avut loc în cadrul campaniei „Cunoaşte-ţi poliţistul tău”. Şi dacă unii ştiau până şi adresa unde locuieşte sectoristul, alţii l-au văzut pentru prima oară.

Vitalie Slobodean activează în calitate de ofiţer de sector în satul Holercani, raionul Dubăsari. Deşi majoritatea îl cunoaşte, sunt şi din acei care nu au auzit de el.

Unii localnici nu se puteau dumeri ce caută poliţistul la ei. "Să vadă cum trăim, eu ştiu. Am auzit că o să vină nişte oameni din Europa, nu ştiu ce să mai facă pe aici", a spus o localnică.

În satul vecin, Mărcăuţi, sectoristul a fost primit ca un oaspete. "Dă Doamne să fie sănătos, să conducă satul nostru, că tare e înţelept şi cuminte, şi e liniştit", a menţionat o femeie.

Şeful Inspectoratului de poliţie din Dubăsari are propriile metode de a-şi verifica subalternii.

"Mă deplasez într-o localitate şi primul lucru pe care îl fac mă întâlnesc cu oamenii şi primele întrebări pe care le abordez – cunosc sau nu poliţistul, unde să îl găsesc eu. În plan general e ok, dar sunt şi unele întrebări pe care le vom soluţiona", a constatat Vitalie Grabovschi.

Potrivit Inspectoratului General de Poliţie, după lansarea campaniei „Cunoaşte-ţi poliţistul tău”, numărul adresărilor la poliţie a crescut aproape cu 20 la sută.