Imagini terifiante pe calea ferata din Bulboaca, raionul Anenii Noi. Un microbuz plin cu pasageri a fost spulberat de un tren. 8 oameni au murit, iar 15 au fost raniti dupa ce un marfar a lovit microbuzul. Soferul a ignorat semaforul si a incercat sa treaca peste calea ferata fara sa se asigure. El a scapat cu viata.

 

Tragedia s-a produs in jurul orei 13 in Bulboaca. Soferul microbuzului a depasit masinile care asteptau in fata barierei si a intrat pe calea ferata. Pana sa vina trenul, alte doua autoturisme au reusit sa treaca. Nu insa si microbuzul. Pasagerii l-au atentionat ca vine trenul, dar a fost prea tarziu.

 

In urma impactului, microbuzul a fost aruncat de pe calea ferata si s-a rasturnat in sant. Marfarul a lovit partea din spate a masinii, care a fost complet distrusa. Pasagerii aflati pe ultimele scaune au fost, practic, spulberati. Sase oameni au murit pe loc. Alti doi pasageri, printre care o fetita in varsta de 12 ani, au murit la spital. Deocamdata nu se cunoaste cu exactitate cati oameni se aflau in microbuz pentru ca soferul, aflat in stare de soc, spune ca nu tine minte cati pasageri avea. La randul lor, medicii afirma ca la spital au ajuns in total 17 raniti. Venita la fata locului, politia considera ca soferul, in varsta de 46 de ani, se face vinovat de producerea cumplitului accident.

 

Microbuzul se deplasa din Anenii-Noi spre Serpeni, de unde sunt majoritatea victimelor, dar si soferul, care a fost ranit usor la cap. Acesta are trei copii pe care ii creste singur, dupa decesul sotiei sale. 


sursa: inprofnuzime.md