Iurie Muntean
Asta i-a cerut astazi deputatul PCRM Iurie Muntean lui Marian Lupu care prezida sedinta biroului permanent al Legislativului. Totodata, membrii PCRM au organizat un protest sub ferestrele salii unde avea loc intrunirea, anuntand ca nu vor participa la lucrarile Biroului permanent, potrivit Grenada.md

 

"Stimati colegi, avand in vedere ca Parlamentul legislaturii a XIX-ea nu mai este legitim, fapt inteles si acceptat de toata tara, noi n-o sa participam la sedintele acestui birou, iar dumneavoastra domnule Lupu sunteti solicitat foarte respectuos, cat mai grabnic sa semnati decretul privind dizolvarea Parlamentului si sa fiti atent ca orice tergiversare a situatiei a semnarii actului in cauza, va agraveaza atat pozitia si situatia personala, cat si a colegilor sub aspectul uzurparii puterii in stat. Noi asteptam ca acest decret sa fie semnat imediat", a declarat Iurie Muntean.

 

In replica, membrii AIE i-au spus deputatului PCRM sa citeasca si alte articole din codul penal in afara de cel cu referire la uzurparea puterii in stat. Totodata, reprezentantii fractiunilor aliantei de guvernare i-au raspuns lui Iurie Muntean ca Parlamentul este vazut nelegitim de catre fractiunea PCRM si nu de intreg poporul.