VIDEO. Mama cu cinci copii la intretinere, condamnata la inchisoare pentru ca si-a injunghiat sotul care o batea.


Captura foto: PRO TV

Victoria Pruteanu, mama cu cinci copii la intretinere, isi va petrece urmatorii 3 ani dupa gratii dupa ce s-a aparat de abuzurile sotului, injunghiindu-l mortal, noteaza Promolex.md.


Momentul in care femeia este condamnata si luata in catusi de sub ochii copiilor sai:


Sursa video: politik.md

Potrivit sursei citate, Victoria Pruteanu, va petrece urmatorii trei ani si opt luni în închisoare, pentru ca si-a injunghiat mortal sotul, în încercarea de a se apara de abuzurile acestuia. Sentinta a fost emisa ieri de catre Judecatoria Straseni.

 

Instanta nu a tinut cont de faptul ca Victoria Pruteanu a fost supusa actelor de violenta în familie din partea sotului sau, pe parcursul anilor de casnicie. Desi a cerut, de nenumarate ori, ajutorul autoritatilor, Victoria nu a fost protejata de sotul sau violent.

 

In august 2014, a fost emisa o ordonanta de protectie, cu toate acestea femeia a ramas in pericol. Agresorul a încalcat ordonanta, in repetate randuri, iar autoritatile au esuat in a-i oferi o protectie reala.

 

Autoritatile au constatat ca au fost comise acte de violenta asupra acesteia si a copiilor, însa politia a aplicat sanctiuni nesemnificative abuzatorului, care nu au avut nici un efect asupra comportamentului sau. Iar in seara zilei de 14 decembrie 2014, fiind din nou atacata de sotul agresiv, Victoria s-a aparat, injunghiindu-l.

 

Avocatii Promo-LEX vor contesta decizia in instanţa superioară. “Dacă autorităţile interveneau prompt şi implementau legislaţia din domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie, agresorul urma să fie tras la răspundere penală pentru acţiunile sale violente, nicidecum la răspundere contravenţională. Dacă Victoria ar fi fost apărată de soţul său violent, cazul nu ar fi avut acest sfârşit tragic”,  a subliniat Lilia Potîng, jurist Promo-LEX.

Sursa video: Curaj.tv

sasa320


Total comentarii: 0

avatar