Lux, rafinament si lume buna. De toate au fost aseara la receptia oferita de presedintele Nicolae Timofti, cu ocazia investirii sale in functie. De la eveniment nu a lipsit nici familia sefului statului. Proaspatul presedinte a purtat toata seara colanul prezidential.


Presedintele Nicolae Timofti a intampinat oaspetii impreuna cu sotia sa, Margareta, care a purtat o rochie neagra. Seful statului a purtat la gat colanul primit la investire.


Pentru ca la receptie au fost invitate circa 500 de persoane, iar presedintele a fost pus in situatia de a da mana cu fiecare, receptia a inceput cu o intarziere de circa o ora si 40 de minute. 


Presedintele Parlamentului, Marian Lupu si prsedintele Curtii Constitutionale, Alexandru Tanase,  s-au numarat printre putinii invitati care au venit insotiti.


De aceasta data, premierul a renuntat la traditionalii trandafiri albi si a venit cu un buchet de trandafiri de diferite culori.


Cei doi fosti presedinti, Mircea Snegur si Petru Lucinchi au venit impreuna. Iar de la Mitropolitul Vladimir, Nicolae Timofti a primit o binecuvantare. Nici familia presedintelui nu a lipsit. Nicolae Timofti a fost strans in brate de cei trei fii ai sai.


Vadit emotionat, noul presedinte a avut nevoie de mai multe ori de ajutorul protocolului.


Invitatii au gustat din 14 feluri de bucate pregatite de 7 bucatari, sub stricta supraveghere a medicului de la Serviciul Paza de Stat. Oaspetii au baut vodca, cogniac, vin alb si rosu si au fost   serviti de 20 de chelneri. Petrecerea a costat aproximativ 200 de mii de lei.