VIDEO - Iti alimentezi masina cu gaz? Risti sa ramai FARA placutele de inmatriculare


Soferii care si-au dotat masinile cu sistem de alimentare cu gaz pot ramane fara placutele de inmatriculare daca sunt opriti de politie. Si asta pentru ca niciun service auto din tara nu are autorizatie pentru instalarea unui astfel de sistem. Problema a fost discutata astazi la o sedinta la Ministerul Transporturilor, care se gandeste la o solutie.Service-urile auto incearca sa ne convinga initial ca au toate documentele in regula.
Apoi recunosc: exista o problema.Reprezentant service auto: ”Nici noi nu putem. Acuma şeful caută soluţie, documentul care lipseşte, aşteptăm.”
Legea spune ca de la 1 ianuarie 2015 instalarea sistemelor de alimentare cu gaz poate fi facuta doar de catre service-urile auto care au autorizatie de la Agentia Nationala de Transport Auto. In prezent, niciun service din tara nu are un astfel de document. Proprietarii de masini cu instalatii de alimentare pe baza de gaz au nevoie de o copie a autorizatiei pentru a-si schimba datele din pasaportul tehnic la intreprinderea Registru. Iar daca modificarile nu sunt indicate in pasaportul masinii, orice sofer poate ramane fara placutele de inmatriculare, daca este oprit de un politist. Mai mult, cei care vor sa-si instaleze un sistem de alimentare cu gaz trebuie sa ceara si o permisiune de la Inspectoratul National de Patrulare.

Valentin GORCEAG, ŞEF INSPECTORATUL AUTO DE STAT: ”Avem conducatori auto care au reutilat fara permisiune.Problema a fost discutata astazi la o sedinta la Ministerul Transporturilor. Potrivit celor de la minister, o solutie ar fi ca service-urilor auto sa li se acorde provizoriu autorizatii. O decizie finala va fi luata maine. In plus, reprezentantii ministerului afirma ca un proiect de lege care ar rezolva situatia se afla acum in Parlament.

 

Sursa: PRO TV

sasa320


Total comentarii: 0

avatar