Trei deputati: Igor Dodon, Zinaida Grecianai si Veronica Abramciuc au parasit Partidul Comunistilor. Motivul invocat este evitarea alegerilor anticipate si spargerea blocajului politic existent. Igor Dodon a declarat ca ei vor fi urmati de alti colegi.

Igor DodonZinaida Grecianai si Veronica Abdramciuc spun ca mai tarziu, lor li se vor alatura si alti colegi din Partidul Comunistilor. Potrivit celor trei deputati, prin acest pas riscant cum l-a numit Igor Dodon, se doreste oferirea a cel putin trei voturi pentru alegerea unui presedinte apolitic.

Igor Dodon, in discursul sau a refuzat sa vorbeasca depsre intrigile din cadrul Partidului Comunistilor. El a mentionat doar ca formatiunea a luat o directie gresita, refuzandu-se orice idee de modernizare si asta, din cauza unor forte oculte din interiorul partidului, straine intereselor acestuia si intereselor tarii. In schimb Dodon i-a multumit liderului PCRM Vladimir Voronin pentru increderea acordata, numindu-l cel mai puternic lider politic din ultimii ani.

Igor Dodon a refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor, mentionand ca va oferi detalii saptamana viitoare. Cat despre Alianta pentru Integrare Europeana, el a spus ca aceasta trebuie sa dispara ca un vis urat.

sursa:TV7.md