sursa:www.inprofunzime.md
In premiera in stanga Nistrului a avut loc astazi al doilea tur de scrutin ale asa-ziselor alegeri prezidentiale. Alegatorii au avut de ales intre Anatolii Kaminskii si Evghenii Sevciuk, dupa ce Igor Smirnov, care a condus regiunea timp de 20 de ani a ramas in afara cursei electorale dupa primul tur de scrutin. Atat Kaminskii cat si Sevciuk se declara invingatori.


Primul a votat candidatul Moscovei, Anatolii Kaminskii. El si-a exprimat optiunea la Tiraspol, la ora 10, la fel ca si in primul tur de scrutin.

 

Desi a acumulat doar 26 la suta din voturi in primul tur, Anatolii Kaminskii este sigur ca va deveni noul lider de la Tiraspol, cu ajutorul sustinatorilor lui Igor Smirnov.


Contracandidatul sau, Evghenii Sevciuk a votat la ora 15, la Rabnita.


In primul tur, Anatolii Sevciuk a acumulat aproape 40 la suta si, desi cu o zi inainte de alegeri au fost lansate mai multe critici la adresa sa, el este sigur ca va castiga.


Ambii candidati spun ca nu au nimic de impartit cu Igor Smirnov, ba mai mult, Anatolii Kaminskii spune ca daca va ajunge presedinte, in seara de Revelion ii va permite si lui Smirnov sa felicite cetatenii. Actualul lider transnistrean nu s-a prezentat astazi la votare, asta desi in buletinul de vot exista si optiunea "impotriva tuturor.” Fara Smirnov la sectia de votare si in buletniele de vot, oamenii spun ca spera la o viata mai buna.