21 Decembrie 2012 , PRO TV


Pacificatorul rus, care anul trecut a impuscat un tanar pe podul de la Vadul lui Voda, este nevinovat. Concluzia apartine Moscovei. Intr-un comunicat plasat astazi pe site-ul Ministerului rus de Externe se spune ca urmarirea penala pe numele acestuia a fost incetata.

Totodata, anchetatorii rusi au stabilit ca Veaceslav Cojuhari a fost nevoit sa foloseasca arma intrucat viata lui, dar si a pacificatorilor aflati atunci la post era in pericol.

 

Cazul a fost examinat de comitetul militar de ancheta din regiunea Breansk, iar rezultatele ar fi fost trimise procuraturii de la Chisinau.

 

In replica, Procuratura Generala a Moldovei noteaza ca nu a primit niciun raspuns, inclusiv la cererea sa privind crearea unei comisii rogatorii.

 

Procurorii moldoveni precizeaza ca ei nu au oprit ancheta in cazul lui Cojuhari. Acesta este banuit de vatamare intentionata grava ce a dus la decesul unui tanar in varsta de 18 ani din satul Parata, Dubasari.

 

 La 1 ianuarie 2012, pacificatorul a impuscat asupra masinii condusa de victima, motivand ca soferul ar fi ignorat semnul STOP de pe podul de la Vadul lui Voda.