"Un moment jenant". Aşa a calificat Iurie Leancă votul deputaţilor

"Un moment jenant". Aşa a calificat Iurie Leancă votul de astăzi al deputaţilor. O nouă tentativă de învestire ar putea avea loc săptămâna viitoare. În timp ce comuniştii se declară gata să discute despre formarea unui nou guvern, liberalii spun că vor vota doar un executiv din care vor face parte.


"Nu găsesc un moment mai jenant pentru situația politică din Republica Moldova, decât cel de astăzi, este expresia unei impotențe politice", a menționat prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă.

Iurie Leancă a recunoscut că se aştepta la un asemenea rezultat.

"Ceea ce s-a întamplat astăzi a demonstrat că acest joc netransparent cu comuniștii nu este unul funcțional", a adăugat prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă.

Dacă ieri, Vladimir Voronin părea să-l susţină pe Iurie Leancă, atunci astăzi liderul comunist a criticat echipa acestuia.

"Nu o sa facă ei nimic, nu sunt acele personalități cu acele capacitați, care trebu astăzi noi suntem deschiși pentru a duce consultații cu această coaliție sau alianță", a afirmat preşedintele PCRM , Vladimir Voronin.

După procedura de vot, liderii alianţei le-au trimis săgeţi liberalilor.

"Au prevalat în ultimă instanță încăpăținarea și orgoliul unora de la PL. Voi veni cu aceste propuneri la PLDM, ca nu mai târziu de ziua de luni, marți cel tarziu, să venim cu a doua tentativă și să investim Guvernul", a subliniat preşedintele PDM, Marian Lupu.

"Este rezultatul iresponsabilității directe al colegilor din PL, eu cred că noi trebuie să discutăm, trebuie să găsim compromise acolo unde este posibil", a spus preşedintele PLDM, Vlad Filat.

Astfel, liderii alianţei ar putea să se aşeze din nou la masa de negocieri cu opoziţia.
 
"Noi vom vota un Guvern din care facem parte. Suntem noi pe plac unul altuia, nu suntem, aşa-i, PL, PLDM, PL. Dacă cu adevărat vor să schimbăm ceva în Republica Moldova", a spus președintele PL, Mihai Ghimpu.
 
Acum, şeful statului poate desemna un nou candidat pentru funcţia de prim-ministru. Potrivit Constituţiei, Parlamentul poate fi dizolvat, dacă nu a acceptat votul de încredere pentru formarea Guvernului, în termen de 45 de zile de la prima solicitare, şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.
 
Sursa Foto: canal3.md

sasa320


Total comentarii: 0

avatar