Agenţii economici din stânga Nistrului vor avea propriul incubator de afaceri. Guvernul a inaugurat astăzi, la Coşniţa, raionul Dubăsari, cel de-al şaselea centru de afaceri din ţară, unde vor putea activa 20 de antreprenori şi vor fi oferite peste 60 de locuri de muncă.


La inaugurare au participat premierul Iurie Leancă şi ministrul Economiei, Valeriu Lazăr. 

"Obiectivul este să oferim o şansă în plus celor care au acest spirit de întreprinzător, celor care au iniţiativă. Celor care au preferat să rămână aici, la noi acasă, şi nu să-şi caute un destin în afara Republicii Moldova", a declarat premierul Iurie Leancă.

"Acest business incubator îmi doresc foarte mult să devină Meccapentru toţi oamenii care au spiritul de întreprinzător la nivel local", a menţionat ministrul Economiei, Valeriu Lazăr. 

Noul ambasador al Uniunii Europene la Chişinău susţine că dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii trebuie să devină o prioritate pentru Guvern. "Întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă coloana vertebrală a Uniunii Europene. 99 la sută din toate întreprinderile europene sunt astfel de firme", a adăugat Pirkka Tapiola.

11 oameni de afaceri deja au iniţiat afaceri în incubator. "Am început cu producerea mobilei la comandă. Bucătării, dulapuri, dar aici va fi producerea mobilei moale", a afirmat un întreprinzător 

Înfiinţarea incubatorului de afaceri a costat peste patru milioane de lei. Din această sumă, 10 la sută reprezintă contribuţia Consiliului raional Dubăsari, iar restul banilor au fost oferiţi de Uniunea Europeană.