La un an de la crima din Durlesti, tragedie ce a socat o tara intreaga, ancheta pare sa se miste din loc. Procurorii insista tot mai mult pe ipoteza ca dublul asasinat ar fi fost comis de Gheorghe Inculet, un barbat care din 2007 a fugit din spitalul de psihiatrie. El fusese internat pentru ca si-a omorat sora insarcinata si nepotica. Barbatul este cautat de politie.
 

 

 

 

 

Procurorii spun ca dupa crima au avut in vizor in jur de 800 de oameni si au efectuat peste 500 de perchezitii. Dupa ce au pus cap la cap toate informatiile, oamenii legii merg pe ipoteza ca cel mai probabil crima a fost comisa de Gheorghe Inculet. In februarie 2011, el era cautat si pentru omorul unui alt cuplu comis pe traseul Ialoveni-Hancesti.

 

Potrivit anchetei, Inculet are 39 de ani, vorbeste frumos, are studii superioare in medicina si frecventeaza des bisericile. Totodata, el este diagnosticat cu schizofrenie. In 2007 el a fugit din spitalul de psihiatrie unde a fost internat pentru ca si-a omorat sora insarcinata si nepotica de 3 ani. Atunci el declarase politiei ca le-a ucis pentru ca asa i-ar fi ordonat unele voci. 

 

 

 
Parintii acestuia nu au fost de gasit astazi pentru comentarii.


Totusi, pe parcursul anchetei procurorii au arestat un alt barbat din Durlesti pentru o crima pe traseul Ialoveni-Hancesti. El este verificat si pentru asasinarea celor doi tineri de la Durlesti, ce-i drept deocamdata nu sunt probe in acest caz. Recent, in Turcia a fost retinut si fratele sau pentru ca ar fi avut legatura cu aceste asasinate. Mama lor spune insa ca cei doi nu puteau sa omoare pe cineva. 


In timp ce barbatul este internat la psihiatrie, la Ialoveni si Durlesti au mai fost savarsite doua crime similare. Astfel, in luna mai langa un iaz din Milestii Mici un politist a fost impuscat in fese in timp ce se afla cu o fata in masina. Peste doua luni, un consilier din Durlesti a fost impuscat in curtea casei cu o arma de vanatoare.  In ambele cazuri, victimele au supravietuit dar nu au reusit sa-l vada pe agresor.

 

Totusi, anchetatorii spun ca sunt inca in cautare, fiind siguri ca toate aceste crime au fost comise de una si aceeasi persoana.