ULTIMA ORA! Premierul Chiril Gaburici si-a dat DEMISIA

18 Februarie 2020 13:49 343 0

Chiril Gaburici si-a dat demisia din functie de prim-ministru. Anuntul a fost facut acum cateva minute in timpul unei conferinte de presa.

 

UPDATE 11:23 Contactat telefonic, deputatul PLDM Valeriu Strelet a anuntat ca nu va comenta demisia premierului pana la briefingul de presa pe care il va sustine PLDM, astazi la ora 13:00: "Nu  comentam nimic, este un subiect prea serios"

 

UPDATE 11:08 Demisia mea este un pas inainte, nicidecum unul inapoi. Gestul meu nu este unul politic. Voi continua sa lupt pentru viitorul tarii noastre.

 


UPDATE 11:06 Nu putem mima reforme. Sper ca demisia mea va reprezenta formarea unei noi coalitii majoratoare. Vreau sa multumesc toti partenerii, toti ministrii, intregii mele echipe. 


Chiril Gaburici a fost propus pentru functia de premier de catre PLDM dupa ce Guvernul Leanca nu a primit votul de incredere a Parlamentului.

 

Astfel, pe 18 februarie 2015, Parlamentul a votat candidatura lui Chiril Gaburici. Guvernul a fost ales cu 60 de voturi ale deputatilor PLDM, PD si PCRM. Pe langa socialisti si liberali, atunci, PLDM-istii Iurie Leanca, Eugen Carpov si Liliana Palihovici nu au votat.

 

Chiril Gaburici a amenintat sambata trecuta ca isi va da demisia daca timp de o luna nu vor fi demisi Procurorul General, guvernatorul BNM si conducerea CNPF. Premierul considera ca cele trei insitutitii nu si-au facut datoria in cazul investigarii si prevenirii furtului de la BEM. Imediat dupa asta, Ministerul de Interne a anuntat ca a incheiat investigatiile in cazul presupusei diplome false a premierului, si ca a transmis materialele procurorilor.

 

Ieri, Chiril Gaburici a fost la procuratura pentru audieri. Tot ieri, liderii PD si PLDM, cei care l-au propus si l-au votat pe Gaburici premier au declarat ca au discutat cu prim-ministrul si au sugerat ca acesta va ramane in functie. Totusi, in seara zilei de ieri Guvernul a anuntat ca premierul va sustine astazi un briefing, fara sa precizeze ora si tema.

 

Din 2001 pana in 2012, Chiril Gaburici a activat in cadrul companiei Moldcell, pe care ajunge sa o conduca in 2008. In ultimii trei ani, el a fost director executiv al Azercell in Azerbaijan, companie parte a grupului TeliaSonera, la fel ca Moldcell. Chiril Gaburici este casatorit si are doi copii.

sasa320


Total comentarii: 0

avatar