Pe data de 27 aprilie pe teritoriul Batalionului Nr.3 Infanterie  Independentă a Forţelor Armate de Menţinere a Păcii din Republica Moldova a avut loc  ceremonia festivă  consacrată zilei  drapelului de stat al Republicii Moldova. Activitatea sus numită   a avut  ca obiectiv:  educaţia militaro–patriotică a efectivului, formarea la militari a conştiinţei înalte de patriotism, a sentimentului  de responsabilitate  pentru destinul patriei,  a stimei şi respectului faţă de simbolurile de stat a republicii Moldova. La acestă sărbătoare au fost prezenţi oaspeţi de onoare: vicepreşedintele raionului Dubăsari, dna Maria Jimbei, preotul  comunei Coşniţa  Veaceslav, şeful batalionului, maiorul Ilie Ciocoi, eleva L.T. „Ion Creangă” , Valentina Nicolaev.
 „Drapelul RM este un tricolor  cu benzi verticale albastrul, galben şi roşu, Culorile semnifică: Libertate – cerul albastru , Dreptate – ogoarele aurite şi Frăţie – sîngele poporului”, cu o explicaţie amplă despre provenienţa şi semnificaţia  tricolorului a relatat Valentina Nicolaev, eleva L.T. „”Ion Creangă”  
Cu un mesaj de felicitare a venit dna Maria Jimbei, aducînd la cunoştinţa militarilor importanţa şi drumul anevoios parcurs de tricolor, pentru a deveni simbolul naţiunii noastre” O sărbătoare foarte importantă pentru noi, pentru neamul nostru, care a fost pentru prima oară arborat pe data de 27 aprilie în anul 1990 de către un patriot al neamului nostru Grigore Ghimpu. Pe data de 23 aprilie 2010, legislativul RM a decis ca  ziua tricolorului sa fie sărbătorită pe data de 27 aprilie în fiecare an. Acest tricolor reprezintă trecutul prezentul şi viitorul ţării noastre., este şi un simbol al demnităţii ţării noastre. Vreau să ne felicităm reciproc cu această sărbătoare sa deveniţi din plin patrioţi ai tării noastre, să fiţi gata  oricînd să staţi la  straja liniştii neamului moldav.”

 Şeful Batalionul  Nr. 3 Infanterie Independentă a Forţelor de Menţinere a Păcii din Republicii Moldova, maiorul Ilie Ciocoi desemenea şi-a felicitat discipolii, accentuînd: „ Ar vrea să marcăm acest eveniment nu doar simbolic , dar şi printr-un comportament în spiritul valorilor naţionale. Mottoul armatei naţionale este: ” Pentru patrie , Pentru tricolor , Pentru onoare”,  aceste noţiuni sunt sfinte pentru militari şi mi-aş dori ca cetăţenii noştri să aibă acelaşi respect pentru drapelul ţării. Să îndemn pe toţi la continuarea  promovării valorilor naţionale şi educaţia patriotică a tineretului de astăzi”.   

Manifestarea respectivă s-a finisat cu sfinţirea drapelului de stat şi arborarea lui în mod solemn  sub imnul Republicii Moldova.
Natalia Ivanov,
reporter al Ziarului Raional
"Noutati Nistrene"