Eveniment

Topul celor mai marcante evenimente culturale ale Moldovei din anul 2011

29 Decembrie 2011 - 06:18
1.6 / 7
520
0
În anul 2011 au avut loc multe evenimente interesante şi importante. NOI.md a alcătuit un top al celor mai marcante evenimente nepolitice din anul care se încheie.
 
Foto: kleo.ru
Nunta anului: Interpreta Jasmin şi omul de afaceri Ilan Şor s-au căsătorit pe 16 septembrie la Chişinău. Ceremonia s-a desfăşurat la Palatul Republicii. La ea au participat circa 400 de persoane, jumătate dintre care au sosit din Rusia. Nunta a fost moderată de cîntăreţul rus Nikolai Baskov.
 
Foto: stiri.com.ro
Mama anului: Interpreta Natalia Barbu a devenit mămică în ajunul Crăciunului pe stil nou, aducînd pe lume un băieţel. Bebeluşul cîntăreşte 2,7 kg şi este perfect sănătos. Părinţii au decis să-l numească Victor.


 
Foto: operafresh.blogspot.com
Descoperirea anului: Soprana Valentina Naforniţă, originară din Moldova, a devenit cîştigătoarea concursului de muzică clasică „BBC Cardiff Singer of the World 2011”, care s-a desfăşurat în perioada 13-19 iunie în „Saint Davids Hall” din Cardiff (Ţara Galilor). Valentina a obţinut un premiu în mărime de 15 mii de lire sterline şi premiul „Simpatia publicului” (2 mii de lire sterline).

Ana Ropot, top modelul din Moldova care a cucerit titlul „Miss Laowai 2010” la Beijing, a debutat în pelicula chineză "The Legend of the Silk Road”. Moldoveanca, în vîrstă de 23 de ani, a jucat rolul prinţesei Gaia, care a pornit intr-o caravană pe Drumul Mătăsii.

Moldoveanca Liliana Popescu a devenit cîştigătoarea prestigiosului concurs de frumuseţe din Italia „Miss Muretto 2011”.
 
Foto: unimedia.md
Revenirea anului: După o lungă pauză artistică, compozitorul Eugen Doga a prezentat publicului moldovenesc două concerte de autor. Primul concert - „Oraşul meu cel alb” a fost susţinut pe 7 aprilie. Potrivit compozitorului, el s-a inspirat din evenimentele care au avut loc la 7 aprilie 2009 în Chişinău. Al doilea concert s-a desfăşurat pe 15 mai la Palatul Naţional.


 
Foto: cafeluta.md
Scandalul anului: Scandalul s-a produs între interpretele Victoria Lungu şi Inesa Stratulat din cauza banilor. Anul trecut, Victoria i-a împrumutat Inesei 5 mii de euro. După ce a înţeles că nu îşi va putea recupera banii, cîntăreaţa a cerut ca din contul acestei datorii să-i fie realizate cîteva clipuri. După ce Lungu s-a plîns presei că nu-şi poate recupera banii, Stratulat a achiziţionat-o în judecată pentru calomnie.
 
Foto: viza.md
Cea mai păzită relicvă a anului: Pe 27 august, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, la Chişinău, în premieră, a fost adusă relicva naţională – Steagul lui Ştefan cel Mare. Pe durata aflării acesteia pe teritoriul Moldovei, paza steagului a fost asigurată de peste 1058 de colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne. 
Foto: nnm.ru
Oaspetele muzical al anului: Formaţia „Scooter” a împlut Chişinăul de energie pe 27 noiembrie. Concertul a fost susţinut în cadrul turneului mondial de promovare a ultimului album al trupei „Under the Radar Over the Top”. Feericul spectacol al luminilor şi muzicii a durat patru ore.
 
 
 
Sursa: noi.md
0 Comentariiев

0 Comentariiев

Alte știri

Extern

VIDEO.Pagubele in urma incendiilor din Australia sunt uriase: „Costurile sunt fara precedent”

O jumatate de miliard de dolari. Este nota de plata, provizorie, dupa incendiile care parj...

Dubăsari

Postul vamal " Molovata" si-a sistat activitatea din cauza valurilor puternice

Postul vamal "Molovata" si-a sistat activitatea din cauza valurilor puternice. Totul, dupa...

Social

La 6 ani cancerul a lăsat-o oarbă , iar acum poate să-și piardă și graiul

Soarta a fost nemiloasă cu micuța Evelina Muntean , la 6 anișori a rămas oarbă din cauza c...