Tiraspolul refuză, în mod repetat, să lichideze posturile instalate fără acordul CUC

Foto: ru.tsn.ua
Comisia Unificată de Control este incapabilă să rezolve problemele din Zona de Securitate, în special în ceea ce ţine de lichidarea posturilor de grăniceri şi migraţionale, consideră delegaţia Republicii Moldova.

Părerea a fost exprimată în cadrul celei de-a şaptea şedinţe extraordinare a CUC, care a avut loc pe data de 11 noiembrie curent. Delegaţia moldovenească a accentuat că posturile de grăniceri şi migraţionale, instalate, fără acordul CUC, în vecinătatea localităţii Pohrebea şi pe malul stîng al barajului Hidrocentralei de la Dubăsari, continuă să funcţionete. Totodată, autorităţile transnistrene intenţionează să instaleze încă 3 posturi de pacificători (două în vecinătatea localităţii Pohrebea şi unul pe malul drept al barajului Hidrocentralei de la Dubăsari).

Într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării se afirmă că eforturile mediatorilor de a elabora decizii de compromis, care prevăd lichidarea posturilor de grăniceri şi migraţionale şi evitarea, pe viitor, a acţiunilor, care ar putea provoca tensionarea situaţiei în regiune, au fost totalmente ignorate. "În situaţia respectivă, delegaţia Republicii Moldova a intervenit cu o declaraţie privind aprecierea situaţiei în vederea incapacităţii CUC de a adopta o decizie pentru soluţionarea problemei în cauză şi pentru perfecţionarea mecanismului de pacificare existent, cît şi adaptarea acestuia în conformitate cu normele internaţionale”, se menţionează în comunicat.

Următoarea sedinţă a CUC va avea loc pe data de 15 noiembrie curent.
 

Sursa: noi.md

sasa320


Total comentarii: 0

avatar