Tiraspolul anunță că și-a înlocuit grănicerii cu milițieni la Pohrebea

Chișinăul pledează pentru eliminarea obstacolelor în calea liberei circulații a cetățenilor în Zona de Securitate.Despre aceasta au anunțat membrii delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control în cadrul ședinței din 31 octombrie, transmite Știri.md.


Totodată, delegația transnistreană a anunțat că și-a retras așa-numiții „grăniceri” de la postul din preajma localității Pohrebea, raionul Dubăsari, prin substituirea lor cu „milițieni”.  

În context, reprezentanții Misiunii OSCE, care monitorizează situația în Zona de Securitate, au comunicat că au constatat la fața locului înlocuirea panoului cu inscripția „Punct de control grăniceresc” cu un altul: „Punct de control migrațional”.

În aceste circumstanțe, delegația Republicii Moldova a amintit tuturor componentelor Comisiei, că potrivit protocolului ședinței extraordinare din anul 2012, în această locație pot funcționa doar posturi de poliție și miliție, fără bariere și alte elemente de îngrădire a carosabilului. 

Menirea acestor posturi, după cum s-a convenit anterior, este de a efectua controlul asupra deplasării transportului auto și nicidecum de a intimida cetățenii prin oprirea lor din drum, verificarea actelor și înregistrarea „migrațională”.


știri.md
 

Canal24


Total comentarii: 0

avatar