Recent, un taximetrist a fost condamnat la 18 ani închisoare pentru violul unei minore, jaf, privaţiunea ilegală de libertate şi denunţarea falsă.  Procuratura raionului Criuleni a prezentat suficiente probe care au stat la baza sentinţei de condamnare.

Astfel, în septembrie 2009, inculpatul de 35 ani, care activa în calitate de şofer de taxi, a preluat o comandă de a transporta o persoană din sectorul Botanica spre sectorul Râşcani al Capitalei.

Pasagera s-a dovedit a fi o minoră de 17 ani, căreia taximetristul i-a aplicat lovituri, apoi a plasat-o în portbagajul automobilului şi a transportat-o din capitală într-un lan de porumb din apropierea orașului Criuleni.

Învingând rezistenţa fizică a victimei, inculpatul a violat fata şi i-a luat telefonul mobil, bijuteriile din aur şi banii în sumă de 3.000 lei.

Pentru a-şi asigura alibi şi a învinui pe altcineva de comiterea infracţiunii, inculpatul a comunicat organului de urmărire penală că în acea zi el a fost jefuit în municipiul Chişinău de către persoane necunoscute.

Este de menţionat faptul, că atât în cadrul urmăririi penale, cât şi în instanţa de judecată, condamnatul nu şi-a recunoscut vina în comiterea infracţiunilor incriminate.

Mai mult ca atât, taximetristul anterior a mai fost condamnat pentru jaf şi furt.