Pedagogi, psihologi, asistenți sociali, inspectorii pentru minori din raionul Dubăsari s-au întrunit vineri, 27 ianuarie, pentru a discuta mecanismele de protecție şi susținere a copiilor afectați de migrație.

Seminarul „Sistem național de identificare şi suport pentru copiii afectați de migrație”, desfășurat la Dubăsari are scopul Scopul de a diminua impactul negativ al migrației asupra copiilor, părinții cărora sunt plecați peste hotare. Potrivit organizatorilor, profesorii sunt cei care comunică zi de zi cu copiii şi anume ei pot să-i ajute cel mai mult.

Specialiștii au atras atenția asupra unor particularități psihologice ale copiilor afectați de migrație, de care trebuie să țină cont, în primul rând, dascălii școlari.

Proiectul „Sistem național de identificare şi suport pentru copiii afectați de migrație” este realizat Direcția generală raională de învățământ din Dubăsari în parteneriat Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului „Caritas” şi Agenția de Dezvoltare Internațională din Republica Cehă.

ALIONA CAZAC

ION MALAI

sursa:www.aicitv.md