Marţi, 18 ianuarie, vicepreşedintele raionului Maria JIMBEI a participat în cadrul şedinţei grupului de lucru pentru analizarea situaţiei localităţilor din raionul Dubăsari, fiind prezidată de Viceprim-ministrul Eugen CARPOV.

Grupul de lucru respectiv a fost creat la indicaţia Prim-ministrului Vlad FILAT, în urma vizitei în raionul Dubăsari din data de 5 ianuarie curent. Premierul a solicitat atunci ca administraţia raionului Dubăsari să stabilească împreună cu primarii tuturor localităţilor lista celor mai stringente probleme cu care se confruntă populaţia din localităţile respective, iar grupul de lucru format din reprezentanţii tuturor ministerelor să identifice soluţii pentru depăşirea acestora.

"Este de înţeles nemulţumirea populaţiei din această regiune, iar noi trebuie să întreprindem toate măsurile necesare pentru asigurarea liberei circulaţii a populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului şi o dezvoltare economică corespunzătoare mai ales pentru localităţile amplasate în Zona de Securitate", a declarat Viceprim-ministrul Eugen CARPOV.

Vicepreşedintele raionului Dubăsari, Maria JIMBEI, a prezentat grupului de lucru o serie de proiecte şi propuneri venite din partea autorităţilor locale care necesită intervenţia factorilor de decizie de la Chişinău, iar membrii comisiei urmează până pe 5 februarie curent să vină cu un Plan concret de acţiuni pentru implementarea acestora.

Eugen CARPOV a menţionat că Guvernul este la curent cu problemele social-economice cu care se confruntă populaţia din raionul Dubăsari şi Zona de Securitate, şi de comun cu autorităţile publice centrale relevante, vor fi depuse toate eforturile necesare pentru soluţionarea acestora.


Ec. Racoveţ
Serviciu relaţii cu publicul