Un copil nou-nascut a fost abandonat de mama sa langa o toaleta din Centrul Mamei si Copilului. Aceasta l-a lasat acolo in timp ce parasea maternitatea. Femeia, care mai are un copil, este studenta si spune ca nu are cu ce-l intretine. Ea a fost retinuta pentru ca i-a pus micutului viata in pericol.

Incidentul a avut loc ieri la Centrul Mamei si Copilului. Copilul, lasat  pe un scaun de langa toaleta, a fost gasit de o infirmiera care a alertat medicii. Acestia au gasit in scutecele   bebelusului un biletel cu numele acestuia si data nasterii. Alaturi de copil se afla o sacosa cu lucrurile personale ale mamei.


Medicii au anuntat politia si, in scurt timp mama copilului a fost gasita. Ea nascuse in aceasta maternitate in urma cu patru zile si la externare a lasat copilul pe un scaun. 


Tanara, in varsta de 20 de ani, este studenta in Tiraspol si spune ca nu are cu ce intretine copilul. Femeia, originara din Soldanesti, mai are un copil, in varsta de 2 ani, aflat acum in ingrijirea bunicilor. Micutii sunt de la tati diferiti, insa niciunul dintre ei nu s-au aratat interesati sa-i ajute. Mama este cercetata penal pentru ca i-a pus copilului viata in pericol.


Nou-nascutul se afla acum in ingrijirea infirmierelor de la centrul mamei si al copilului. Dupa sase luni el va putea fi dat spre adoptie daca mama nu se razgandeste sa renunte la el.