Acţiuni de vandalism la sediul televiziunii locale Elita TV, televiziune cu emisie în 5 raioane precum Rezina, Orhei, Şoldăneşti, Criuleni, Dubăsari.
 
 
 

În noaptea de 8 spre 9 aprilie, la orele 3.00, persoane necunoscute au pătruns în sediul Elita TV şi au deteriorat echipamentul tehnic care asigură emisia. Acţiunile de vandalism constau în distrugerea şi furtul echipamentului, spargerea uşilor. Informaţia a fost confirmată, pentru Moldova.org , de către producătoarea de ştiri, Angela Zaharova.

 

Aceasta a declarat că actul de vandalism are loc la scurt timp după ce administraţia postului de televiziune s-a opus radical asupra propunerilor de vânzare a televiziunii unui SRL din Chişinău, din care cauză au fost ameninţaţi că vor apărea probleme în cadrul desfăşurării activităţii de mai departe a postului local.

 

O parte din echipamentul care a dispărut din studiourile de emisie de la Elita TV a fost aruncat pe un teren aferent sediului televiziunii locale, o altă parte, însă, a fost găsită în casa unui locuitor al oraşului, care declară că computerele le-a găsit la poartă.

Poliţia a intentat o anchetă şi se munceşte intens pentru a face lumină în acest caz.

 

Problemele s-au început atunci când s-au creat mai multe datorii în fondul AICI TV, Asociaţie din care face parte şi Elita TV. Atunci, au parvenit mai multe propuneri ca postul TV să fie vândut unui SRL care urma să-l transforme într-o televiziune cu acoperire naţională.

 

În seara zilei de 8 aprilie, Elita TV a preluat administrarea asociaţiei AICI TV, asumânduu-şi astfel datoriile acumulate şi încercând să salveze cei 20 de ani de activitate a postului local de televiziune.

 

Tot atunci, noua administraţie a AICI TV a primit mai multe ameninţări prin care li s-a spus clar că vor întâlni dificultăţi în desfăsurarea activităţii şi probleme de ordin tehnic, a mărturisit Angela Zaharova.

 

„Este clar că în acest caz s-a acţionat premeditat, dat fiind faptul că a fost deteriorat sau sechestrat doar echipamentul care asigură emisia. În birourile de alături erau bani şi acte care au rămas intacte. La moment, încercăm să reluăm emisia cât mai repede”, a mai adăugat Angela Zaharova.