Transnistria

Schimbarea puterii în Transnistria, deschide noi posibilităţi de dialog – Eugen Carpov

26 Decembrie 2011 - 19:38
1.7 / 28
554
0
 
Foto: noi.md
Vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, este optimist privind relansarea dialogului între Chişinău şi Tiraspol, care poate avea loc odată cu preluarea puterii în regiunea transnistreană de către ex-spicherul Sovietului Suprem, Evghenii Şevciuk.

Solicitat de NOI.md, vicepremierul a declarat că noul lider este mult mai flexibil decît Smirnov, ceea ce poate contribui la identificarea unor compromisuri. "El face parte din altă generaţie, este mult mai tînăr şi de o altă educaţie. Sperăm că toate aceste calităţi vor contribui la crearea unui climat favorabil pentru ca negocierile în formatul ”5 +2”, dar şi discuţiile pe care le avem între Chişinău şi Tiraspol, să devină mult mai constructive”, a spus Eugen Carpov.

Carpov a menţionat că negocierile cu Igor Smirnov, care s-au purtat ultimii 20 de ani, nu au adus nici un rezultat. "Practic s-au semnat o mulţime de documente, dar efectul pentru cetăţean şi pentru reintegrare a fost zero”, a remarcat vicepremierul.

Deşi a spus că este prea devreme să stabilească o întrevedere, oficialul de la Chişinău consideră că întîlnirea cu reprezentanţii din stînga Nistrului trebuie să aibă loc cît mai curînd, preferabil - pînă la viitoarea şedinţă oficială în formatul ”5+2”.

De menţionat că următoarea undă de negocieri în formatul ”5+2” este planificată pentru a doua jumătate a lunii februarie şi va avea loc în Dublin, Irlanda.
 
 
 
Sursa: noi.md
0 Comentariiев

0 Comentariiев

Alte știri

Social

Un tânăr tată a doi copii mici, în vârstă de 4 ani și, respectiv, 7 luni, are nevoie de ajutor!

Anatol este originar din Ștefan Vodă, satul Răscăieții vechi. Tânărul tată, muncitor și gr...

Social

Localnicii din Cocieri și Molovata Nouă blocați ! Mesajul CR Dubăsari

În legătură cu Avertizarea Hidrologică emisă anterior de către Serviciul Hidrometeorologic...

Actualitate

Un băiețel de 2 luni a fost găsit abandonat în curtea unui bloc din Chișinău

Un băiețel de 2 luni, însoțit de o foiță în care era menționată data de naștere a acestuia...