De ceva timp încoace , ne-am obișnuit încă de mici (căci așa este cultura la noi) să avem multă mâncare pe masă de Crăciun și de Paște. De multe ori chiar se întâmplă să ne fie rău căci mâncăm prea mult ca să nu supărăm gazda care a gătit 2 zile și a investit atâta energie și timp în mâncare.
Sunt multe familii sărace cu mulți copii ce locuiesc în sate au condiții grele de trăi și nu reușesc să ofere copiilor decât minimul necesar și acesta destul de greu. Noi am decis să ajutăm acești copii săraci, să simtă și ei măcar de Paște și de Crăciun spiritul sărbătorii.


 

Sărăcia copiilor în Moldova

La nivel global, aproximativ 600 de milioane de copii trăiesc în sărăcie extremă. Când familiile nu au suficienți bani, nu pot investi în copiii lor - cum ar fi cumpărarea de alimente sau haine. Nici nu își pot permite să-și ducă copiii la un medic când se îmbolnăvesc sau să-i țină la școală.

Mai mult, atunci când familiile deja sărace sunt afectate de șocuri neașteptate - cum ar fi seceta, cutremurele, creșterea prețurilor la alimente, moartea animalelor sau conflictele - mijloacele lor de trai suferă, dar copiii sunt cei care suferă cel mai mult, deoarece familiile sunt deseori forțate să le scoată din școală a munci.

 
 
 

Am decis să ajutăm copiii care sunt departe de ONG-uri, sunt în sate sărace unde nu ajung ajutoarele atât de ușor.

Le-am trimis alimente (zahăr, orez, făină, conserve, cozonaci, salam și alte preparate din carne, prăjituri, ciocolată..) rechizite pentru școală și haine. Toate acestea cu ajutorul vostru al donatorilor noștri cărora dorim să le mulțumim pe această cale pentru sprijinul adus în proiectele noastre.


 

Sunt multe familii sărace în această țară , șansele să îi putem sprijini cu ajutoare pe toți sunt foarte mici , dar cu ajutorul vostru putem măcar să ajutăm câțiva.

Dacă simțiți nevoia de a ajuta și în cursul anului nu doar de sărbători noi suntem aici și vă sprijinim (haine, alimente…etc)

Sau dacă nu aveți timp disponibil și doriți să donați pentru o anumită familie aici este contul nostru, cu mențiunea la donații pentru ce anume doriți să donați.

Transferuri din România

Denumire Entitate: Asociația Obștească "Educație și Spirit"
 
Banca Comercială Romană Chișinău S.A.

Cod Swift : RNCBMD2X

Cont IBAN RONI: MD60RN000000000203220010Transferuri din Republica Moldova

Denumire Entitate: Asociația Obștească "Educație și Spirit"

Banca Comercială:  FinComBank S.A.

 
Cont IBAN Lei Moldovenești:
MD58FT222490100005116840
 
Cont IBAN Euro:
MD18FT222490100005116978
 
Cod Swift :
FTMDMD2X
 
Mulțumim fiecărui din Voi pentru SOLIDARITATE
Accesați pagina pentru mai multe modalități de plată:

 https://www.leetchi.com/c/save-children-from-moldova