Risca pana la 12 ani de inchisoare dupa ce au asistat la o slujba intr-o manastire din Causeni.

Un barbat de 29 de ani si un minor de 14 ani din Drochia sunt cercetati de politie pentru furt. Acestia ar fi furat mai multe obiecte de cult dintr-o Mananastire.


Potrivit politiei, barbatul de 29 de ani nu este la prima abatere de la legislatie. Astfel, acum trei zile cei doi aflandu-se pe teritoriul Manastirii ”Marta si Maria” din localitatea Hagimus, raionul Cauaeni au asistat la slujba de la ora 13:00, timp in care au urcat in podul lăcaşului unde au stat pînă afara s-a facut noaptea.

 

După ce s-au asigurat că biserica este încuiată, în jurul orelor 22:30 cei doi au sustras din interiorul lăcaşului mai multe obiecte de cult preţioase din aur şi argint, şi anume: 24 lănţişoare, 7 medalioane, 3 inele şi 20 de cruciuliţe. Valoarea totală a obiectelor, fiind estimată la suma de aproximativ 125000 lei. 

Bănuiţii au fost observaţi în jurul orelor 23:00 de o măicuţă în timp ce deschidea lăcaşul pentru rugăciunile de seară. Aceasta a alertat poliţia şi doi muncitori de pe teritoriul bisericii, pentru a-i reţine. Pe acest caz politia a initiat o cauză penală pentru tentativă de furt în proporţii deosebit de mari. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.

 

ofice


Total comentarii: 0

avatar