Au rămas zile numărate pînă va suna primul clopoţel în şcoli, iar în unele din ele încă merg ultimile pregătiri pentru noul an de studii. Pentru a verifica cum merg lucrările de reparaţie, pe data de 19 august curent, Preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi împreună cu dl Vasile Bătrîncea – consilier raional au făcut o vizită la Liceul Teoretic Vlad Ioviţă din s. Cocieri şi la Gimnaziul din satul Marcăuţi. 
În timp ce copiii încă se bucură de ultimile zile de vară, la L.T. Vlad Ioviţă am gasit părinţii împreună cu diriginţii lucrînd de zor la pregătirea claselor. 


Pentru a economisi ceva bani, părinţii au hotărît să se implice ei personal, luînd o mare parte a lucrărilor asupra lor, fapt pentru care au fost lăudaţi. Problema cu care se confruntă cei din L.T. VladIoviţă este procesul de schimbare a ferestrelor, care a început abia de cîteva zile. 


Totuşi, dna Aurelia Ursu, directorul liceului, afirmă că pînă pe 25 august lucrările de schimbare a ferestrelor vor fi încheiate.În gimnaziul din Marcăuţi situaţia nu este prea bună, dl Grigore Policinschi a rămas nemulţumit de sala de sport unde starea podelei este gravă, punînd în pericol sănătatea copiilor.Pînă la prima zi de şcoală, cei care sînt angajaţi în lucrările de reparaţii vor depune toată străduinţa să pregătească instituţiile de învăţămînt, să creeze condiţii bune şi sigure pentru a primi copiii într-un nou an şcolar.

Sursa: Dubasari.md