Începând cu sesiunea de iarnă notele elevilor de la Liceul „Ion Creangă” din satul Coşniţa, raionul Dubăsari, vor fi plasate pe internet. Pe pagina web a Liceului a fost creat un registru electronic în care atît elevii, cît şi părinţii au posibilitatea de a vedea notele de la examene, frecvenţa şi reuşita lor la învăţătură.

Ideea acestui proiect aparține directorului liceului, care spune că a ales cel mai simplu soft, pentru a simplifica procedura de aplicare atît pentru profesori, cît şi pentru părinţi. Potrivit directorului, părinții deja au apreciat posibilitatea de a urmări reușita la învățătură a copiilor.

"Am primit scrisori din Italia, părinţii de acolo ne-au mulţumit că au informaţii despre reuşita copiilor lor”, spune Tudor Verlan, directorul liceului.

Profesorii sunt de părere că acest registru va stimula interesul elevilor pentru obținerea rezultatelor mai bune la învăţătură. Majoritatea elevilor, la fel consideră că registrul electronic este binevenit, însă sunt şi din cei care nu se bucură prea mult de faptul că notele vor fi afișate pe internet şi părinții vor fi permanent la curent cu absențe nemotivate de la lecții.

Pentru semestrul următor, directorul liceului şi-a propus să deschidă un registru şi pentru clasele gimnaziale, iar pe viitor planifică să introducă funcții care ar permite calcularea şi scoaterea notelor pe semestru şi expedierea automată a rezultatelor pe email-ul părinţilor.

Irina Glod

Ion Malai