Recesămînt 2014 : Numărul femeilor este ma-i mare decât cel a bărbaților

În Republica Moldova, numărul femeilor este mai mare decât cel al bărbaţilor. Astfel, la zece reprezentante ale sexului frumos îi revin doar nouă bărbaţi.
Cel puţin aceasta arată datele preliminare ale recensământului, realizat în anul 2014. Unii bărbaţi consideră, că aceste cifre, îi dau un motiv în plus să fie mai răsfăţai şi mai apreciaţi de către sexul opus. Datele ultimului recensământ arată că în Republica Moldova locuiesc aproape trei milioane de oameni, dintre care 1,4 milioane sunt bărbaţi, iar 1,5 milioane, femei.

Cifre de altfel alarmante pentru reprezentantele sexului frumos, mai ales pentru cele necăsătorite. Mai multe griji, ar trebuie să-şi facă în special nevestele din Bălţi, unde la zece femei revin aproape opt bărbaţi. Astfel, potrivit studiului la 94 de bărbaţi le revin 100 de femei. În oraşe, bărbaţii sunt mai deficitari. Aici raportul este de 90 la 100. Cea mai mare criză de bărbaţi se atestă la Bălţi şi în raionul Briceni.

De rând cu alte minorităţi, bărbaţii cer mai multe drepturi. “Bărbaţii nu trebuie impuşi să lucreze în două ture. Ei trebuie protejaţi, hrăniţi şi îmbrăcaţi, câte o sută de grame de coniac trebuie o dată la săptămână”, a spus un bărbat. Femeile nu cedează însă atât de uşor.

“Şi pe noi trebuie să ne preţuiască, nu numai noi pe ei, când trebuie amândoi trebuie să facă mâncare, să spele”, a spus o femeie. Pentru ca toate moldovencile să-şi găsească perechea, unii bărbaţi propun instituirea haremului. “Trebuie fiecare bărbat să-şi ia două femei”, a spus un bărbat.

Recensamântul Populaţiei şi Locuinţelor a fost efectuat în perioada 12 - 25 mai 2014.

sasa320


Total comentarii: 0

avatar