REACŢIA OFICIALĂ a companiei KROLL la publicarea raportului de speakerul Andrian Candu

04 Aprilie 2020 21:56 348 0
 

Compania KROLL a reacţionat în urma publicării raportului, de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Într-un răspuns oferit în exclusivitate redacţiei Mold-Street, administraţia instituţiei precizează:

"Noi niciodată nu comentăm rezultatele investigațiilor efectuate pentru clienții noștri, care deseori sunt extrem de confidențiale. Astfel, nu putem comenta conținutul raportului pregătit de Kroll pentru Banca Națională a Moldovei (BNM), care, în mod regretabil, a suferit o scurgere fără consimțământul Kroll sau a BNM.

Suntem conștienți de faptul că, în perioada investigației Kroll, au existat mai multe solicitări pentru ca BNM să prezinte informații despre progresul investigației și ca raportul să fie publicat. Deși noi înțelegem pe deplin interesul publicului în acest caz, vă informăm că publicarea informațiilor dintr-o investigație nefinisată, independentă, bazată pe fapte, ar putea compromite derularea investigației și eficacitatea ei'', scrie în răspunsul KROLL.

PUBLIKA.MD aminteşte că, Andrian Candu a publicat săptămâna trecută pe blogul personal, raportul KROLL în forma originală, în limba engleză.

Ulterior, acesta a declarat că nu are regrete în ceea ce privește publicarea documentului. Potrivit lui Candu, cei care stau în spatele fraudei trebuie să fie trași la răspundere.

Săptămâna trecută, guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, a menţionat în cadrul audierilor de la Parlament, că pierderile din sistemul bancar sunt mult mai mici decât sumele vehiculate în presă.

Astfel, potrivit estimărilor pierderea la momentul actual este de circa 9 miliarde lei, care în euro reprezintă 450 milioane euro şi nu un miliard cum se spunea anterior.
 

sasa320


Total comentarii: 0

avatar