Profesorii din cadrul gimnaziului Pohrebea riscă să devină şomeri

Conform programului de activitate al Aparatului Preşedintelui raionului şi avînd în vedere că ziua de luni este zi de audienţă a cetăţenilor, Preşedintele raionului Grigore Policinschi a primit în audienţă un grup de profesori ai gimnaziului din satul Pohrebea, în număr de 8 persoane. Petiţionarii au venit să solicite ajutor din partea autorităţii executive raionale întru evitarea stopării activităţii instituţiei de învăţămînt din localitate.

Conform recentelor modificări din legislaţie, instituţiile de învăţămînt primar şi secundar general trec la finanţare din bugetele raionale, iar conform ordinului Ministrului Educaţiei nr. 554 din 20 iunie 2012 s-a  stabilit ca numărul de elevi în clase, pentru anul de studii 2012-2013 să fie de 25-30 de elevi.

Profesorii şi-au exprimat nemulțumirea şi indignarea despre modificările respective, menţionînd că conform acestora, gimnaziul urmează să fie închis, din lipsa surselor financiare pentru acoperirea cheltuielilor de finanţare a instituţiei şi din lipsa numărului de elevi pentru a fi completate clasele.

La moment, în gimnaziul Pohrebea îşi fac studiile 87 de copii şi activează 17 profesori. Pentru a activa instituţia dată şi pentru acoperirea cheltuielilor financiare încă mai sunt necesare surse în valoare de 1 mln 200 mii lei.  În această situaţie se află şi gimnaziile din satul Marcăuţi şi Molovata Nouă.

„Sunt categoric împotriva optimizărilor, însă situaţia este destul de grea. Bugetul raional pentru anul 2013 va avea un deficit de 6 mln lei” a menţionat Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI.

Preşedintele raionului a specificat că va face tot posibilul pentru a găsi sursele necesare pentru a-şi continua activitatea toate instituţiile de învăţămînt din raion, însă a solicitat suportul reciproc prin găsirea unor soluţii capitale de micşorare a cheltuielilor.

Petiţionarii au făcut şi o invitaţie domnului Preşedinte de raion pentru participare la adunarea satului, ce va avea loc pe data de 2 august.

Serviciul relaţii cu publicul

sasa320


Total comentarii: 2

  avatar
  1 Spam
  1 sasha • 19:30, 31 Iulie 2012 [Material]
  15a 15a 15a 15a 15a 15a 15a
  avatar
  0 Spam
  2 sasa320 • 16:03, 01 August 2012 [Material]
  15a 15a 15a
avatar