Se dorește stoparea activității raionului Dubăsari pe criterii politice. Declarația aparține președintelui raionului Dubăsari, Grigorie Policinschi, și a fost făcută azi, în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, acesta spune că nu știe cine dorește acest lucru.

În cadrul conferinței, Policinschi a ținut să dezmintă acuzațiile ce i se aduc. Presa a relatat săptămîna trecută că unii consilieri raionali îl acuză pe președintele raionului de spălare de bani publici.

„Toate acțiunile au fost conform normei legale. Toți banii au fost distribuiți legal”, a specificat Policinschi, menționînd că aceste acuzații, pe care le-a calificat drept „grave”, sînt „calomnii” și au scopul de a-l defăima pe el și activitatea raionului Dubăsari.

„Cineva a comandat defăimarea raionului. Dubăsari se află în zona de securitate. Astfel de acuzații trezesc dubii. Ne sună oamenii de peste Nistru și ne întreabă ce se întîmplă. Refuză să mai vină la noi, iar agenții economici refuză să investească. Nu poate fi vorba despre spălare de bani atunci cînd fiecare bănuț este controlat”, a declarat Policinschi.

De asemenea, Grigorie Policinschi a spus că va ataca în instanță consilierii care l-au acuzat și publicațiile periodice „care au murdărit raionul Dubăsari și au publicat materiale necontrolate”.

Săptămîna trecută, Policinschi a declarat pentru NOI.md că consilierii care îl acuză de spălarea banilor publici sînt din Partidul Democrat, Liberal-Democrat, Partidul Liberal și Partidul Comuniștilor și la baza lor stau conflicte personale. „Se dorește schimbarea conducerii, de aceea se caută motive”, a declarat atunci Policinschi.