Conducerea raionului Dubăsari a prejudiciat statul cu cel puţin un milion şi jumătate de lei. Autorităţile locale au angajat mai mult decât era cazul şi nejustificat 50 de persoane. În plus, au cheltuit pentru salarizarea acestora peste un milion de lei.

Totodată, consiliul raional a irosit pentru tot felul de recepţii 400 de mii. Sunt câteva dintre neregulile depistate de catre auditorii Curţii de Conturi. Conducerea raionului contestă rezultatele auditului.

Reprezentanţii Curţii de Conturi susţin că în condiţiile de criză, autorităţile din Dubăsari nu trebuiau să facă angajări, mai ales că suma de 1 milion 100 de mii de lei era necesară în alte scopuri.

Preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, le-a cerut banii înapoi, lucru ce l-a supărat foc pe preşedintele raionului Dubăsari.

O altă încălcare depistată de raportori - sediul Comisariatului de poliţie din Dubăsari a fost reparat de o firmă, fără licenţă. De cealaltă parte, comisarul raionului se apără.

Auditorii au mai depistat că autorităţile locale din acest raion au transmis 8 conducte de gaz în valoare de 16,3 milioane de lei în gestiunea unui agent economic fără a cere un bănuţ înapoi pe ele. Totodată, unele primării din raion au ratat venituri de 59,8 mii de lei ca urmare a necalculării şi neîncasării plăţilor pentru terenurile aferente.