Pompierii din Australia sunt epuizati si cer demisia premierului: „Stiai ca se va intampla asa ceva, ai fost total ignorant”

Incendile uriase din Australia continua sa faca ravagii, iar ploile din ultimele 24 de ore sunt prea mici pentru a stinge flacarile. Pompierii cer demisia premierului si acuza Guvernul ca nu a avut, din septembrie si pana acum, nicio strategie coerenta pentru a pune capat dezastrului.

„Voi, cei de la presa, spuneti-i premierului, din partea celor din Nellingen, sa se duca dracu'”, spune un pompier nervos.

Mesajul pompierului australian furios a facut inconjurul planetei si arata cat de epuizati fizic si psihic sunt cei care isi risca viata in lupta cu focul. Aflati in permanenta sub amenintarea flacarilor, militarii se plang ca premierul ia decizii proaste si ca nu poate gestioneza situatia disperata.

„Da-ti demisia acum! Nu meriti sa guvernezi, stiai ca se va intampla asa ceva, ai fost total ignorant”, adauga un pompier.

Incendiile de vegetatie din Australia au luat 24 de vieti si au facut scurm peste sase milioane de hectare de vegetatie. Apostrofat de pompieri, premierul spune ca face tot ce poate pentru a salva tara.

„Inteleg ca oamenii sunt suparati, au suferit pierderi mari. Asta se intampla in cazul dezastrelor naturale, iar noi ramanem concentrati si depunem toate eforturile pentru a pune la dispozitie toate resursele”, spune Scott Morrison, premierul Australiei.

De peste doua luni, neputinta ii insoteste insa pe australienii aflati in calea incendiilor uriase. Zeci de mii au fugit din calea valurilor de foc, in timp ce altii raman pe loc sa isi apere casele.

„Vom ramane si ne vom apara, vom face tot posibilul. Daca situatia devine prea periculoasa, masina e pregatita”, spune un pompier.

Dramele de la Antipozi au starnit compasiune in lumea intreaga. Staruri ca Nicole Kidman, Russel Crowe si Pink au donat sute de mii de dolari pompierilor. Alte vedete au lansat campanii de strangere de fonduri care au adunat zeci de milioane de dolari. Sportivii, inclusiv Simona Halep, au facut si ei donatii.

Editor web: C.T.

Sursa: digi24.ro 

Canal24


Total comentarii: 0

avatar