Două cazuri de contrabandă cu divin din regiunea transnistreană au fost anihilate, săptămîna trecută, de către oamenii legii, care au stopat accesul pe piață a 380 de sticle de divin fără acte de proveniență, în valoare de circa 50 de mii de lei, notează NOI.md.

Primul caz a fost depistat pe traseul Dubăsari-Chişinău, în aproprierea oraşului Vadul lui Vodă. În urma controlului polițienesc al unui microbuz de rută care se deplasa spre Chișinău, asupra unuia dintre pasageri au fost depistate 80 de sticle de divin. Proprietarul sticlelor, un tînăr de 19 de ani, nu a putut prezenta niciun act de provenienţă a băuturii. Sticlele de divin, în valoare de peste 17 mii de lei, urmau să fie realizate pe piaţă.


Celălalt caz a avut loc în aproprierea satului Săiţi, raionul Căuşeni. Oamenii legii au stopat un automobil de model „Kia”, în salonul căruia au depistat 300 de sticle de coniac în valoare de peste 40 de mii de lei. Nici de această dată șoferul nu a putut prezenta vreun act care să poată atesta provenienţa mărfii.