Analistul politic Nicolae Chirtoacă susține că plecarea deputatului Sergiu Sîrbu din PCRM este o manifestare a crizei din partid și se înscrie în lanțul plecărilor anterioare. Solicitat de NOI.md, Nicolae Chirtoacă a spus că problema majoră care a generat acest lucru este că PCRM nu s-a adaptat ca formațiune de opoziție, dar este axată pe obținerea puterii.

Cît privește acuzațiile din partea actualilor membri PCRM, precum că Sîrbu ar fi fost cumpărat, analistul politic susține că aceasta este singura explicație a comuniștilor despre plecările din partid. "Cu cît mai mult vor vorbi despre trădare, cu atît mai puțin convinşi vor fi. Asta denotă lipsa unei viziuni clare”, a spus Chirtoacă.

În același timp, analistul politic Anatol Țăranu a declarat pentru NOI.md că plecarea lui Sîrbu este generată de incapacitatea partidului de a se reforma, precum şi de creșterea agresivității din interior. Potrivit lui, dacă PCRM nu va lua măsuri, plecările vor continua.

Cît privește acuzațiile că Sîrbu ar fi fost cumpărat, Țăranu susține că situația este și mai gravă dacă unii activiști sînt atît de ușor de cumpărat. "Oamenii corupți, care pot fi cumpărați, nu merită susținere”, a spus Țăranu.
 
Sursa: noi.md