Platforma DA reactioneaza la declaratiile lui Dodon si Usatii: "Sunt acuzatii gratuite. Sa se manifeste in alte locatii"

"Sunt acuzatii gratuite din partea lui Usatii si Dodon, precum ca noi nu le permitem sa se manifeste. Ei nu au decat sa se manifeste si in alte locatii", a comentat Valentin Dolganiuc, unul dintre liderii Platformei DA, acuzatiile lui Igor Dodon si Renato Usatii, precum ca platforma civica, impreuna cu primaria, incearca sa impiedice protestul PSRM si PN de pe 27 septembrie din fata cladirii Parlamentului.

"Noi nu vrem ca protestul nostru sa aiba tenta politia. Nu vrem sa fim pusi in aceeasi barca cu ei. Acest lucru face parte din strategia noastra. Noi ne deosebim prin doua lucruri: nu urmarim interese politice, si protestul nostru este unul cetatenensc, civic. Ei urmaresc foloase politice din acest protest al lor", a declarat Valentin Dolganiuc pentru Pro TV.

"Noi am depus cererea la Primarie inca pe data de 9 iulie. Am solicitat rezervarea scuarului din fata Parlamentului. Ei au depus pe 20 iulie. Conform legislatiei, spatiul trebuie sa fie deservit primului", a explicat Dolganiuc.

Acesta spuna ca la microfonul de pe scena protestelor partidele politice nu sunt binevenite. "Ca organizatori ai mitingului, purtam si responsabilitatea asupra a ceea ce se spune de la microfon in timpul protestelor. Nu putem oferi microfonul partidelor politice, celor care vor sa-si faca PR la durerea poporului. Dodon are mult mai multe posibilitati in Parlament".

Intrebat cand anume intentioneaza Platforma DA sa instaleze primele corturi in fata Parlamentului, Dolganiuc nu a vrut sa specifice o data anume. "Veti afla. Face parte din strategia noastra. Avem un protest non-stop, o agenda care este in crestere, ca sa sporim presiunea asupra institutiilor statului".

Igor Dodon si Renato Usatii: Platforma DA si primaria intentioneaza sa blocheze protestul nostru din 27 septembrie

Sursa foto: europalibera.org
Sursa: inprofunzime.md

sasa320


Total comentarii: 0

avatar