Multimea adunata in fata Palatului Republicii l-au intampinat cu aplauze si ovatii pe noul sef al statului. Nicolae Timofti, insotit de liderii aliantei, a iesit afara la scurt timp dupa anuntarea rezultatelor. Oamenii adunati scandau ”Timofti” in fata Palatului.

 

”V-ati dorit sa alegem presedintele Republicii Moldova, sa putem trai bine in propria tara. Am ales presedintele! Am ales un presedinte bun in Republica Moldova, iar acest presedinte este Nicolae Timofti”, a exclamat Filat.

 

”Va multumesc pentru increderea pe care mi-o acordati prin saluturile acestea. Nu am niciun interes decat sa avem o tara bogata, frumoasa, europeana, sa-i aducem pe toti care au plecat. Noi am demonstrat ca atunci cand este unitate, noi putem sa trecem orice bariere. Multumesc conducerii care mi-au incredintat acest rol”, a declarat Nicolae Timofti.

 

”Importanta acestei zile este evidenta. Azi am obtinut o mare victorie. Alegand presedintele, am deblocat o situatie de neclaritate pentru Moldova”, a spus Marian Lupu.

 

”Avem stabilitate in Moldova. Pentru copiii copiilor nostri, pentru neamul romanesc. Credeti-ma pe mine ca avem un bun presedinte”, a spus Mihai Ghimpu.