Comunistii cer procurorului general sa-l cerceteze penal pe Vlad Filat. Acestia considera ca premierul se face vinovat de exces de putere, dupa ce ieri le-a interzis accesul la sedinta guvernului. Prim-ministrul nu a comentat, deocamdata, solicitarea comunistilor. Cativa deputati au depus astazi o sesizare la procuratura si au protestat in fata institutiei.

Cativa deputati comunisti, insotiti de zeci de simpatizanti, au venit in fata procuraturii generale unde au scandat lozinci antiguvernamentale. De asemenea, comunistii au cerut demisia procurorului general, pe motiv ca ar fi influentat politic.

Protestatarul de culoare, John Onoje, a organizat o contramanifestatie.

Deputatii comunisti au intrat apoi in sediul procuraturii, cerand sa se intalneasca cu Valeriu Zubco, pentru a-i cere acestuia sa-l cerceteze penal pe premier.

Potrivit comunistilor, Vlad Filat se face vinovat de exces de putere pentru ca i-a interzis unui parlamentar comunist sa intre la sedinta guvernului.

Procuratura generala a declarat ca nu comenteaza afirmatii politice si nici nu se implica in confruntari cu caracter politic.