4 oameni au murit de frig, iar o adolecenta a nascut, acasa, din cauza ca salvarea nu a putut ajunge pana la ea. De asemenea, sute de oameni din nordul tarii raman izolati in localitati, iar drumul spre Balti este nepracticabil. Acesta este bilantul ninsorilor din ultimele zile.

Dupa doua zile in care a nins neincetat, in nord exista sute de persoane care raman blocate in localitati.


Astazi la guvern, a fost convocata sedinta comisiei pentru situatii exceptionale. Ministrul de interne a anuntat ca din cauza frigului, patru oameni din nord au murit. Printre victime se numara doua batrane care au inghetat in case.


Caz exceptional si intr-un sat din Edinet. O adolescenta in varsta de 15 ani a nascut acasa pentru ca ambulanta nu a putut ajunge la ea.


Ministrul transporturilor promite ca pana diseara soselele nationale vor fi deblocate in intregime. Totodata, Salaru spune ca soferii sunt de vina pentru ambuteiajele formate, intrucat s-au pornit la drum fara a-si dota masinile pentru iarna. Acesta indeamna autoritatile locale sa ia masuri si sa nu astepte doar ajutorul guvernului.


Totodata, premierul a certat serviciul Hidrometeo.


Ministerul Educatiei a informat ca peste 11 mii de copii din 61 de scoli au ramas astazi acasa. Autoritatile spun ca dupa ce vor fi deblocate drumurile nationale, serviciile speciale vor incepe si deszapezirea drumurilor catre localitatile izolate.