Tiraspolul sfideaza Chisinaul. Pacificatorii transnistreni au reinstalat blocurile de beton la postul unde la 1 ianuarie a fost impuscat un tanar in varsta de 18 ani.

Potrivit Biroului de Reintegrare, astazi dimineata in jurul orei 5.30 un grup de pacificatori transnistreni au instalat doua placi din beton la postul de pacificare unde a fost ucis Vadim Pisari. Decizia a fost luata fara acordul Comandamentului Militar Unit.

 

Mai mult, partea transnistreaza a blocat accesul observatorilor militari din comandament la locul incidentului. Situatia creata la acest post este discutata in aceste momente de Comandamentul Militar Unit si Comisia Unificata de Control, care s-a intrunit de urgenta in sedinta la Dubasari.

 

Blocurile de beton din preajma postului de la Vadul lui Voda au fost scoase acum cateva zile printr-o intelegere comuna a Comandamentul Militar Unit, din care fac parte comandantii misiunilor de pacificare din partea Rusiei, Moldovei si regiunii transnistrene. Asta dupa ce la 1 ianuarie un pacificator rus a impuscat mortal un tanar in varsta de 18 ani din satul Parata, care, aflat la volanul unei masini, ar fi refuzat sa opreasca.


sursa:www.protv.md