(P) Orange WiFi Cafe - o experienta digitala incomparabila pentru studentii UASM

18 Februarie 2020 23:18 411 0

Orange Moldova este un operator digital, care prin proiectele Fundatiei Orange îsi reconfirma angajamentul strategic de a investi in dezvoltarea tarii, prin aducerea componentei digitale in mai multe domenii de activitate. Astfel, la Universitatea Agrara din Moldova a fost lansata o noua cafenea WiFi - cea de-a sasea, din cadrul proiectului national din domeniul educatiei Orange WiFi Cafe in universitati. Acesta presupune amenajarea cu un design special a unor spatii din institutiile de invatamant superior, dotarea localului cu computere performante si o plasma de ultima generatie, dar si asigurarea cu internet WiFi gratuit de la Orange Moldova.Liudmila Climoc, Director General Orange, Membru al Bordului Fundatiei Orange Moldova: „Actualmente, pentru a face fata noilor cerinte de pe piata , alaturi de alte domenii si agricultura a intrat în epoca digitala. Utilizarea tehnologiilor performante, softurilor,  solutiilor care functioneaza în baza internetului, permite agricultorilor sa îşi desfaşoare munca mult mai eficient, mai inteligent. Asa cum Universitatea Agrara este singura institutie din Moldova care pregateste specialisti pentru acest sector important al economiei nationale, am decis sa lansam cea de-a sasea cafenea WiFi, anume aici. Suntem convinsi ca familiarizarea viitorilor specialisti cu tehnologiile digitale , ne va permite pe viitor sa avem o agricultura performanta si în Moldova”.
 

 Proiectul implica investitii comune si este implementat în parteneriat cu administratiile institutiilor de învatamant superior. Administratia universitatii a alocat resurse financiare pentru reparatia spatiului, iar Fundatia Orange pentru achizitionarea echipamentului tehnic, a mobilierului, si crearea conceptului de design. Tot echipamentul poate fi folosit gratuit de catre studenti si profesori, atat pentru a accesa internetul, cat si pentru organizarea prezentarilor sau seminarelor interactive.
 

Andrei Cimpoies, Rectorul Universitatii Agrare din Moldova: „Orange WiFi Cafe este un proiect foarte important în promovarea unor relaţii bune de parteneriat şi colaborare dintre mediul de afaceri si universitatile din Moldova. Ma bucur ca aceste practici europene sunt preluate si de Moldova. Sunt sigur  ca acest spatiu al tehnologiilor digitale va fi utilizat la maxim de catre studenti si profesori. Orange WiFi Cafe aduce cu siguranta valoare adaugata în modernizarea învatamantului de la Universitatea Agrara .”

 

Nadejda Velesco, sefa Directiei Învatamant Superior, Ministerul Educatiei: ”Va felicit pe toti cu ocazia acestei investitii valoroase pentru e-transformare. Învatamantul superior si investitia în învatamantul superior este calitatea vietii noastre”.
 

Sergiu Postica, Presedintele Fundatiei Orange Moldova: „ Educaţia digitala are un rol din ce în ce mai important în combaterea saraciei, reducerea şomajului şi asigurarea creşterii economice durabile a tarii. Pentru a valorifica aceasta oportunitate, FOM susţine facilitarea accesului tinerilor la resurse educaţionale adaptate exigenţelor tehnologice actuale, dezvoltarea competenţelor si abilitaţilor necesare unor buni profesionişti şi încurajeaza activitaţile de cercetare ştiinţifica. Prin acest proiect ne-am propus sa stergem bariera digitala în învatamantul de tip superior. Va doresc sa exploatati la maximum acest spatiu, pentru a trai o experienta digitala incomparabila” .
 

Cei cca 6000 de tineri care îsi fac studiile la Universitatea Agrara se bucura acum din plin de o experienta digitala incomparabila. Posibilitatea de a avea mai multa mobilitate pe internet în incinta universitatii îi bucura pe studenti. si asta pentru ca astfel vor reuşi mai rapid sa-si pregateasca orele, dar si sa petreaca timpul util şi distractiv.
 

Student UASM: Pentru noi, studentii, o sursa principala de informare este internetul, adica, fara internet, noi, practic, nu am putea sa ne dezvoltam pe plan profesional”.

 

Orange WiFi Cafe este un proiect inovativ, iar de la lansarea sa acesta s-a bucurat de un succes enorm. Experienta Fundatiei Orange Moldova a fost preluata si de filiale din alte state ale Fundatiei Orange Grup. Proiectul este implementat de catre Centrul de Informatii Universitare. 

 

Angela Muset, Directorul Centrului de Informatii Universitare: „Fundatia Orange Moldova aduce întotdeauna proiecte inovative pentru a contribui la îmbunatatirea educatiei digitale, dar si a altor domenii importante  pentru societate. Proiectul Orange WiFi Cafe este un model de succes de colaborare participativa în vederea sustinerii tinerii generatii. Apreciem mult, contributia financiara substantiala a Fundatiei Orange, initiativa încurajand colaborarea pe termen lung dintre tanara generatie si sectorul civic în general”.

 

Orange WiFi Cafe a fost lansat în anul 2013, iar anual peste 50 de mii de studenti si profesori se bucura de avantajele acestuia. În curand, Fundaţia Orange va deschide alte 3 cafenele WiFi, în incinta Universitatii de Stat din Cahul, a Universitatii Pedagogice de Stat ”Ion Creanga” si a Universitatii din Comrat.Fundatia Orange Moldova a fost înfiintata în anul 2009. Timp de 6 ani aceasta a dezvoltat peste 50 de proiecte cu impact social major si de care au beneficiat cca 200 de mii de persoane.

 

ahmedelsmaili


Total comentarii: 0

avatar