O fosta angajata a unei banci, condamnata la inchisoare dupa ce a sustras fraudulos banii de pe conturile clientilor.


O fosta angajata a unei banci comerciale din Drochia a fost condamnata la inchisoare dupa a sustras fraudulos sume colosale de bani de pe conturile clientilor.
Potrivit Procuraturii, în perioada anilor 2010 – 2015, specialistul superior deservire conturi a unei banci comerciale, a eliberat de pe conturile a 17 clienti bani in suma de peste 2 milioane lei, pe care ulterior i-a insusit. În concret, aceasta a emis ordine de eliberare a banilor, în lipsa titularilor conturilor, bani pe care ulterior i-a transferat pe conturile gestionate de ea, iar ulterior i-a sters din sistemul informaţional al bancii pentru a nu figura în evidenţa contabila. 

În urma controlului efectuat de banca centrala, au fost depistate ilegalitaţile angajatei, în anul 2015 aceasta fiind eliberata din funcţie. 

Femeia a fost condamnata la 5 ani si 4 luni închisoare. Prin aceeasi sentinţa, s-a dispus încasarea de la inculpata in folosul bancii a prejudiciului material cauzat prin infractiune. Sentinta este cu drept de atac.

STIRI


Total comentarii: 0

avatar