Nu sunt locuri in spital! Un bolnav de ciroza din Cocieri a fost lasat sa zaca in masina la Criuleni

Nu sunt locuri in spital nici cu bani, nici fara bani! Acest raspuns l-a primit de la medicii din Criuleni fiul unui combatant de pe Nistru, care a vrut sa-si interneze tatal. In cele din urma, barbatul care sufera de ciroza a fost internat.


Nicolae Pavlov are 60 de ani, a luptat in razboiul de pe Nistru, iar acum sufera de ciroza. Fiul sau spune ca medicii din Cocieri l-au indreptat la spitalul din Criuleni, aici insa surpriza. 

Bolnavul a fost trimis acasa. Pentru ca starea lui se inrautatea, rudele l-au adus iarasi la spital de dimineata. Medicii i-au spus sa astepte in masina pana gasesc un loc. Rudele sunt suparate, mai ales pentru ca au fost nevoite sa astepte cu bolnavul si la frontiera administrativa.

Abia la venirea echipei Pro TV, medicii au iesit sa-si vada pacientul.

Medicul internist sustine ca pacientul nu a fost internat ieri pentru ca nu aveau locuri libere, dar si pentru ca nu s-a programat.

Potrivit directorului spitalului din Criuleni, spitalul este aglomerat deoarece aici sunt internati pacienti din doua raioane: Criuleni si Dubasari.

Contactat de Pro TV, ministrul sanatatii, Andrei Usatai, a declarat ca nu poate fi vorba de insuficienta de paturi in spitalele raionale, ci mai degraba de o gestionare proasta a acestora. Potrivit ministrului, orice spital este obligat sa interneze pacientii gravi, fara programare. Spitalul din Criuleni dispune de 192 de paturi. La moment in spital sunt internati 186 de pacienti.

sursa:protv.md

sasa320


Total comentarii: 0

avatar