Madonna, Rihanna, Ronaldo, Eminem si Vandam s-au nascut si locuiesc in Moldova. Nu e o gluma. E vorba de o noua tendinta a moldovenilor de a le da copiilor nume cat mai originale. Printre cele ale celebritatilor, intalnim si nume cu totul deocheate cum ar fi Pasarica, Zolusca, Durdona sau chiar Hristos. Asa ca treptat, epoca lui Gheorghe si a Ilenei apune in Moldova.

Daca nu stiati aflati ca Rihanna are un an si trei luni si e moldoveanca. De cantat, canta ambele Rihanne... doar ca fiecare in felul sau. Micuta se afla zilele acestea impreuna cu mama sa in vacanta la Milano, iar tatal ei nu pierde timpul si-i da sfaturi pe skype.

 

Si aceasta nu e singura Rihanna de Moldova. La Cimislia este inregistrata o fetita cu numele Rihana Sula!

 

Iat-o si pe Madonna: cea din New York… si cea din Ochiul Alb. Madona Radita s-a nascut intr-o familie de romi si se pricepe mai bine la spus poezii decat la cantat. Desi are abia 4 ani, rudele o vad deja mare vedeta. Tot in familia Radita este si o fata cu numele… Zolusca. Desi in Moldova sunt oficial 9 persoane cu prenumele Zolusca, ea spune ca in adeverinta de nastere autoritatile i-au recomandat sa fie inregistrata altfel.

 

Tocmai la nordul Moldovei, in satul Recea pe cine credeti ca l-am gasit? Pe Ronaldo! Desi abia reuseste sa-si pronunte numele, micul Ronaldo, stie ca acesta e unul rasunator. Fratele mai mare a lui Ronaldo poarta si el numele unui fotbalist brazilian – Roberto, de la Roberto Carlos. 

 

Aflati ca pana si Hristos este inregistrat in Moldova. Ba chiar sunt 8 persoane cu acest prenume si 15 cu prenumele Christos. Unul din ei e nepotelul doamnei Raisa din Drochia, aflat in Grecia cu parintii sai. In Grecia, acesta e un nume destul de raspandit, spun parintii lui Hristos, ambii moldoveni.

 

Imaginatia moldovenilor in materie de nume intrece orice limite. Potrivit, site-ului Registru, In Moldova avem un baiat cu numele Eminem, doi Vandami, 10 Misei, 3 Marx si 2 Enghels, un Lenin, un Aladin si un Iban. O femeie cu numele Pasarica, una – Ana-Liza, doua Sachire, 49 Staline, 16 Lenine si 9 Alondre. 

 

Parintii sunt cei care dau nume copiilor. Dar cand cresc acestia si le pot schimba. Asa a procedat vestita Ceburasca. Ea si-a schimbat numele, devenind Ana, iar Ioan al IV-lea a devenit Ion.