Nora lui Smirnov nu s-a prezentat la ședința de judecată
Marina Smirnova

Atât nora liderului separatiștilor de la Tiraspol, Marina Smirnova, cât și reprezentantul său nu s-au prezentat la ședința de judecată programată pentru ziua de ieri, 18 noiembrie, informează agenția de presă Itar-Tass.

Totodată, reprezentantul Partidului „Spravedlivaia Rossia”, Andrei Fiodorov, a declarat în fața instanţei că nu cunoaște unde se află Smirnova și nici motivele absenţei sale. „Nu o cunosc personal”, a spus acesta, deși a recunoscut că pârâta ar trebui să aducă documentele care ar confirma lipsa cetăţeniilor străine.


Pe de altă parte, nici reprezentantul CEC-ului al Federației Ruse nu a reuşit să convingă instanţa de veridicitatea poziţiei sale. Deși, autoritățile electorale ruse au acuzat-o pe Smirnova, precum că ar avea trei cetățenii, acestea nu au putut prezenta documente care ar confirma acuzațiile aduse.

După aproape trei ore de dezbateri, ședința a fost amânată pentru 21 noiembrie.
UNIMEDIA reamintește că Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse s-a angajat într-un proces în urma căruia, nora liderului autoproclamatei republici nistrene Marina Smirnova ar putea fi retrasă din cursa electorală pentru alegerile în Duma de Stat. CEC-ul s-a adresat Curții Supreme de Justiţie, cerând anularea înregistrării sale în calitate de candidat din partea partidului „Spravedlivaia Rossia”. Motivul invocat - triplă cetățenie. 

„La CEC a parvenit informaţia de la Comisia de anchetă, potrivit căreia Smirnova este cetăţean al Ucrainei şi Republicii Moldova. Această informaţie a fost confirmată de către Serviciul Federal de Migraţie”, se spune în hotărârea adoptată marţi de Comisia Electorală Centrală.

Sursa: UNIMEDIA